Špatné starty VIDEO ! 100% VYŘEŠENO!!! :-)
- Lari
- Zkušený
Re: Špatné starty VIDEO
Já to mám to samo...Vyměněno skoro všechno,ale jakmile jde teplota k nule,tak stejně jako na videu...Namontoval jsem bufíka,chvilu se přihřeje motor a je po problemech.. 

Byl-Ford Focus 1,8 TDDi r.v. 2000,16" ALU, xenony,,4el.okna,,BC, webasto, EIBACH,ST170 LOOK, DIGI klima, motor 1,8TDCi 85kW,tempomat,ABS,ASR

- Jardak
- Test driver
Docela by mě zajímalo,co je na mém autě odlišného,že mě to startuje bez problémů,bez ohledu na vnější teplotu.Pídit se ale po tom nebudu,hlavně,že auto maká jak má
.

Naposledy upravil(a) Jardak dne 19.12.2011 19:52, celkem upraveno 2 x.
je: Rapid 1,6 TDI 85 kW 2015, Fabia kombi 1,4 TDI 70 kW 2008
byl: Focus kombi 1,8 TDCi 74 kW 2002,
- Lari
- Zkušený
Kolem mě je taky samé tdci,co chytá na otočku a asi 3 kousky,co to maj uplně stejný jako já...:-(Zkoušel jsem vstřiky,čerpadlo,váhu vzduchu,čidla teplot hlavy,nasávanýho vzduchu,čidlo vačky nové,čidlo polohy setrváku nové,poslední co mi ještě zbejvá,tak buď dvouhmoa,kterou mám asi dva roky,ale neorigo LUk,což si myslím,že je blbost,když ta část ke které je čidlo je napevno a ještě čidlo klepání...Zkusím ještě to čidlo klepání a kašlu na to..
)Ještě by prý mohl být problem v nastavení rozvodů,ale za tepla vše OK,auto jede pěkně,tak nevím...

Byl-Ford Focus 1,8 TDDi r.v. 2000,16" ALU, xenony,,4el.okna,,BC, webasto, EIBACH,ST170 LOOK, DIGI klima, motor 1,8TDCi 85kW,tempomat,ABS,ASR

- Jardak
- Test driver
Jedině zkusit fintu TDičkařů,když mají problémy s teplýma startama a řeší to přidáním odporu k čidlu teploty motoru přes relátko pouze na nastartování. Řj. si potom myslí,že je chladněji než ve skutečnosti,prodlouží žhavení a dá na start víc nafty.
je: Rapid 1,6 TDI 85 kW 2015, Fabia kombi 1,4 TDI 70 kW 2008
- jakub.sampon
- Pokročilý
Dneska bylo po ránu venku -1 a dvakrát jsem nažhavil a nastartoval jsem na první pokus.....
Poté jsem 15hodin parkoval,příjdu k autu vidím že jsou 2 stupně říkám si ok jednou nažhavím,nažhaveno strtuji a nastartoval jsem až na podruhý
si snad ze mě někdo dělá srandu?
jak to že to v -1 chytá na první pokus a ve 2 stupních na 2 pokus???

Poté jsem 15hodin parkoval,příjdu k autu vidím že jsou 2 stupně říkám si ok jednou nažhavím,nažhaveno strtuji a nastartoval jsem až na podruhý

Golfík III 1.9tdi 66kw
Ford Focus 1.8tdci 85kw SUPER KÁRA KTERÁ VÁLÍ JEHÁÁÁ

+Ford Fiesta (1.4) 2004
- Lari
- Zkušený
Tý jo,to není špatnej nápad...Teď jestli to dát na teplotu paliva,nasávanýho vzduchu nepo na čidlo teploty,co je ve váze vzduchu...Jardak píše:Jedině zkusit fintu TDičkařů,když mají problémy s teplýma startama a řeší to přidáním odporu k čidlu teploty motoru přes relátko pouze na nastartování. Řj. si potom myslí,že je chladněji než ve skutečnosti,prodlouží žhavení a dá na start víc nafty.

-
- Nováček
to je sice hezké s tím odporem,ale co to bude dělat v létě.. 

ford focus 1,8 tdci 85 kw r.v. 2002
-
- Nováček
Zdravím ve fóru,
mám podobný problém, jen trochu jinak, - 10°C nastartuji na poprvé, takhle nastartuji třeba 5x bez problému, pak jednou nenastartuji a startuji až na po druhé, ale budiž je zima pochopil bych to, jenže další zakopaný pes je v tom že i když už je motor zahřátý někdy mi to nechytá ani při zahřátém motoru je to třeba 2x z 10 to nechytne při zahřátém motoru a 2x z 10 při studeném a občas to chytne nějak zvláštně když pustím klíček ze startování trochu dřív, normálně držím klíček v otočení na start kolem 5s dokud nechytne ale když si to neuvědomím je problém chytne divně.. Žhaviče nové, paliv filtr novy, baterka nová, tlaky ok, relé žhavení ok myslíte že by to mohl být starter?
Všem moc díky za rady
mám podobný problém, jen trochu jinak, - 10°C nastartuji na poprvé, takhle nastartuji třeba 5x bez problému, pak jednou nenastartuji a startuji až na po druhé, ale budiž je zima pochopil bych to, jenže další zakopaný pes je v tom že i když už je motor zahřátý někdy mi to nechytá ani při zahřátém motoru je to třeba 2x z 10 to nechytne při zahřátém motoru a 2x z 10 při studeném a občas to chytne nějak zvláštně když pustím klíček ze startování trochu dřív, normálně držím klíček v otočení na start kolem 5s dokud nechytne ale když si to neuvědomím je problém chytne divně.. Žhaviče nové, paliv filtr novy, baterka nová, tlaky ok, relé žhavení ok myslíte že by to mohl být starter?
Všem moc díky za rady

Ford Focus TDCI 1.8, 85Kw 2002 Hatchback
- jakub.sampon
- Pokročilý
Dovoluji si konstatovat že prozatím vyřešeno ....
Uvidime jak dál doufám že se mi problém zítra ráno nevrátí....

Golfík III 1.9tdi 66kw

+Ford Fiesta (1.4) 2004
- Lari
- Zkušený
čím si vyřešil??jakub.sampon píše:Dovoluji si konstatovat že prozatím vyřešeno ....![]()
![]()
![]()
![]()

- jakub.sampon
- Pokročilý
psal jsem ti PM 
Jinak dneska se to nějak vrátilo
Jinak neví někdo čím může být zapříčiněno to pískání?
Jinak ještě co se týče těch špatných startů tak tejden to bylo v pohodě a dneska najedou špatnej sart... nechápu to ,jelikož v -8 mi auto chytlo hned na první pokus a jedno nažhavení,ale možná že sem klíček v zapalování podržel tentokrát příliš krátce a nebo se semnou loučí startér?

Jinak dneska se to nějak vrátilo
Kód: Vybrat vše
http://www.youtube.com/watch?v=vYgzQZhkkn8
Jinak ještě co se týče těch špatných startů tak tejden to bylo v pohodě a dneska najedou špatnej sart... nechápu to ,jelikož v -8 mi auto chytlo hned na první pokus a jedno nažhavení,ale možná že sem klíček v zapalování podržel tentokrát příliš krátce a nebo se semnou loučí startér?

Golfík III 1.9tdi 66kw

+Ford Fiesta (1.4) 2004
- Yeshterr
- Test driver
Takhle se zavřenou kapotou se to nedá identifikovat, počítám, že někde od řemenu altíku, klimy, posilovače...možná ložisko jednoho z nich, možná se tam něco uvolnilo a brousí se to o rolnu nebo řemen.

Mondeo f gombíku f DŽÍJE 2.0, r.v. 05, benál 107kW, blue Deep Navy, LPG AC Stag 300-4 Plus,
Limited edition GHIA MÍNUS
- David 1
- Junior
Taky mi tak pískal fokusek stejně jako tobě. Tak jsem vyměnil řemen. Pomohlo to tak na měsíc, pak jsem ty drážky řemenu mazal svíčkou ať netrapoším ráno přes dědinu. To vydrželo den a poté si v dílně všimli, že je oleštěná jedna řemenice tuším od altíku.
Byl. Ford Focus 1,8 Tddi combi, 66 kw, r.v.99,
zelená met.
Už není ani Ford Mondeo 2.0 Tdci htb, 96 kw black metal, r.v.05
Škoda Octavia tdi 81kw htb, r.v. 02, Olivová metal.
zelená met.
Už není ani Ford Mondeo 2.0 Tdci htb, 96 kw black metal, r.v.05
Škoda Octavia tdi 81kw htb, r.v. 02, Olivová metal.
-
- Nováček
jo tak tohle je jasny uplne to samy sem mel i ja akorat postupem casu to doslo az tak daleko ze se delal repas vstrikovacu takhle to cukalo pri startovani + bily kour z vyfuku a zavinila to jedina vec-praskla pojistka zhaveni!v lete uplne v poradku a jak sla teplota pod 10 stupnu uz sem to trapil a pak to tak dopadlo...
Ford focus r.v 2004 1.8 tdci 74 kw
- jakub.sampon
- Pokročilý
a tobě to dělalo pravidelně každý den,nebo jen občas?mě to dělá nepravidelně když bylo -8 tak jsem nastartoval na první pokus, a také jsem si všiml že když jsem večer auto 3xkrát nastartoval a zhasl,že druhý den ráno jsem měl tyto problémy,takže si myslím že je něco s baterkou a příští měsíc koupim novou. Co se týče žhavení dle mého názoru mi auto na 100%žhaví ,tedy beru to podle stropního osvětlení a změnu podsvícení budíku ,pokaždé to vycucne štávu ze stropního světla při žhavení a pak ji tam zas vrátí a v tu chvilí se změní podsvícení budíků takže podle toho si myslím že je žhvaení ok 
Koupím novou baterku a dám vědět
To: David 1
Prosím tě kolik je v motoru řemenic je jen jedna nebo jich je víc?
EDIT 2// CO SE TÝČE TOHO VIDEA,tak uživatel na jiném videu dal palubku do diagnostického režimu a vypsalomu dtc chybu 9318 čili slabá baterie,takže si myslím že je to zapříčiněno baterkou,jak říkám jakmile koupím novou dám vědět jestli to pomohlo.
PS:Kdyby měl někdo funkční startér na půjčení dejte vědět

Koupím novou baterku a dám vědět

To: David 1
Prosím tě kolik je v motoru řemenic je jen jedna nebo jich je víc?

EDIT 2// CO SE TÝČE TOHO VIDEA,tak uživatel na jiném videu dal palubku do diagnostického režimu a vypsalomu dtc chybu 9318 čili slabá baterie,takže si myslím že je to zapříčiněno baterkou,jak říkám jakmile koupím novou dám vědět jestli to pomohlo.
PS:Kdyby měl někdo funkční startér na půjčení dejte vědět

Golfík III 1.9tdi 66kw

+Ford Fiesta (1.4) 2004