myki píše:Ahoj lidi,
mám problém, někde z míst od palubky, možná z větráků, spíš nalevo od volantu se mi občas ozývé divné slabé pískání. Spolujezdec to většinou ani neslyší. Je opravdu jen slabé a s puštěním větráku to nemá nic společného. Zvuk je slyšet i když je vypnutý. Nemyslím si ani, že by zvuk pocházel z venku. Nesetkal jste se někdo s podobným problémem? Může to mít něco společného s filtry?
Díky za radu.
pískání od palubky
- Iggy
- Nováček
Re: pískání od palubky
Ahoj, mě bylo řečeno, že to můžou dělat brzdové destičky. Taky mi to pode mnou občas píská.....
Ford Focus 1.8 GHIA, 85 kW, sedan, r.v. 1999, stříbrná metalíza
- MartinFocus
- Nováček
Divný zvuk
Čau chlapi, je tady nějaký odborník, nebo někdo kdo se už setkal s tím, že po nastartování auta a následné jízdě je slyšet někde z míst palubovky takové tiché "bzučení", které by se dalo přirovnat ke zvuku, jako když nějaký elektrický přístroj zapneme do sítě a je z něho zřetelně slyšet, že do něho jde proud? Ještě bych měl podotknout, ,že po nějaké době to samo vypne. Dík, za každou radu. 

- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: Divný zvuk
Mi to dela CD mechanika v radiu, kdyz mam nastavene zapnute radio po nastartovani. Kdyz nenajde CD disk, tak za nejakou dobu vypne.MartinFocus píše:Čau chlapi, je tady nějaký odborník, nebo někdo kdo se už setkal s tím, že po nastartování auta a následné jízdě je slyšet někde z míst palubovky takové tiché "bzučení", které by se dalo přirovnat ke zvuku, jako když nějaký elektrický přístroj zapneme do sítě a je z něho zřetelně slyšet, že do něho jde proud? Ještě bych měl podotknout, ,že po nějaké době to samo vypne. Dík, za každou radu.
- MartinFocus
- Nováček
- MartinFocus
- Nováček
Divný zvuk
Tak jsem se snažil opětovně zjistit co to je za zvuk z té palubky - rádio to není. Nejhorší je, že ten zvuk je sotva znatelný a po nějaké době zmizne. Tak mám strach , aby to nebylo něco s elektrikou 

- MartinFocus
- Nováček
Re: pískání od palubky
myki píše:Ahoj lidi,
mám problém, někde z míst od palubky, možná z větráků, spíš nalevo od volantu se mi občas ozývé divné slabé pískání. Spolujezdec to většinou ani neslyší. Je opravdu jen slabé a s puštěním větráku to nemá nic společného. Zvuk je slyšet i když je vypnutý. Nemyslím si ani, že by zvuk pocházel z venku. Nesetkal jste se někdo s podobným problémem? Může to mít něco společného s filtry?
Díky za radu.
Tak jsem na to možná přišel. Včera jsem měl zase to divné pískání z palubky z levé strany. Když jsem šel po zvuku, tak jsem zjistil, že to je někde z místa ovladačů světel, stmív. osvětl. přístrojů a nastavení sklonu světel. Když jsem otočil knoflíkem určeným k nastavování sklonu světel, tak to přestalo. Z toho usuzuji, že to mohl být motorek co slouží k nastavování sklonu světel a nesprávným natočením ovladače sloužícího k regulaci sklonu světel ten motorek pořád "jel"

- Beri
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
to MartinFocus: tak můj problém tohle nevyřešilo, ale přišel jsem jsem dneska na to, čím to pískání je u mě...
Jak jsem tu uváděl návod na připomenutí zhasnutých světel, tak mě napadlo to vypnout (mám tam vypínač, když třeba zkouším auto na místě a aby mi to nepískalo). Když jsem to vypnul, tak bylo po pískání, nejspíš se tam nějakým záhadným způsobem dostáva malinké napětí, které to způsobuje, ale je divný že mi to dělá jenom při 1500 otáčkách +-. Což je taky dívný. O víkendu se na to podívám čím je to způsobené.
Ale hlavní je že už vím od kud mi to píská.
Jak jsem tu uváděl návod na připomenutí zhasnutých světel, tak mě napadlo to vypnout (mám tam vypínač, když třeba zkouším auto na místě a aby mi to nepískalo). Když jsem to vypnul, tak bylo po pískání, nejspíš se tam nějakým záhadným způsobem dostáva malinké napětí, které to způsobuje, ale je divný že mi to dělá jenom při 1500 otáčkách +-. Což je taky dívný. O víkendu se na to podívám čím je to způsobené.
Ale hlavní je že už vím od kud mi to píská.
Ford Focus 1.8 16V Ghia, 1999, combi

- niko1
- Nováček
mne to tiez obcas piska, niekde medzi dvermi, stlpikom a palubovkou (na lavej strane). je to ako piskanie vzduchu ked mate zle zatvorene okno. nemate niekto nieco podobne?? nie je to silne ale kazi mi to dobry pocit z jazdy....
Ford Focus 115PS TDCI 2003, combi, BLACK
[img:3poxskbo]https://www.focus.kvalitne.cz/black_group.gif[/img:3poxskbo]
[img:3poxskbo]https://www.focus.kvalitne.cz/black_group.gif[/img:3poxskbo]
- Hurvajs
- Pokročilý
- Hurvajs
- Pokročilý
Ne, dělá to někde na tyči řízení. Prý je tam nějaký plastový kroužek a ten píská o tyč řízení, když se otáčí volantem. Záleží na teplotě, vlhkosti atd. Někde se to tu už řešilo a někteří členové to všelijak rozebírali a promazávali a výsledek nic moc. Tak jsem se na to zatím vybodl. 

Ford Focus 1,8i 16V Zetec 115PS Combi Ghia r.v. 1999 Tempomat

- lubec
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Ano Hurvajs, dvakrát som to mal rozobraté, prišiel som na to až potom, napísal som, čím to je, tak čakám, kým to odstrániš, ale stále sa ti nechceHurvajs píše:...někteří členové to všelijak rozebírali...

Ford Focus hatchback 1,8TDDi GHIA, 110+PS, 243+Nm, 12/2000, lightning blue, MOMO S-five black 17", H&R TwinTube-40-70mm, K&N, Alpine IVA-D511RB, chrom, airbrush...
FOTOGALÉRIA
Ford Transit 350L MR FWD Trend,2.2TDCi 140PS 350Nm,r.2013,frozen white
FOTOGALÉRIA
Ford Transit 350L MR FWD Trend,2.2TDCi 140PS 350Nm,r.2013,frozen white
- Hurvajs
- Pokročilý
Kurňa ano, byl jsi to Ty lubec, nemohl jsem si vzpomenout.
Máš pravdu, fakt se mi do toho nechce a taky proto, že mi to dělá fakt minimálně, možná tak jednou za měsíc, když je Saturn v příhodné pozici s Plutem
Ne fakt mi to dělá jednou za uherák a tak slaboučce, že mi to ani moc nevadí, takže dokud to nebude výrazně horší, tak na to asi dlabu.
Ale jinak Tvůj návod je vyčerpávající, takže si to vytisknu a až přijde den "D" tak se podle něj budu řídit. 

Ford Focus 1,8i 16V Zetec 115PS Combi Ghia r.v. 1999 Tempomat

- veba
- Junior