tlumiče k sport. pružinám - průser!!!
- Spyke
- Nováček
Re: tlumiče k sport. pružinám - průser!!!
Z toho jsem měl obavu, protože ta hovada u Fordu dala na těhlici šroub k zajištění čepu na hvězdicový inbus, ani nevím velikost. Všude šestihran a tady, kde to bude povolit problém, dají tohle. Super. Poloosu jsi povoloval taky nebo jsi to jen sundal z toho spodního čepu? Mě to drží už jen na tom čepu a poloose, všechno je oddělané. Nedávno jsem to dělal na oktávce a tlumič jsem dostal ven i když to zůstalo na spodním čepu.
Ford Mondeo 2.0i/107 kW rok 2002 Ghia
- Boban
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Poloosu jsem nepovoloval, ale ať přemýšlím jak přemýšlím nevim o jakým šroubu mluvíš ? já mám všade šestihran jak na čepu dole tak na těhlici nahoře
, jestli myslíš ten spodní tak povolíš šestihran a šroub vyklepneš pomocí třeba průbojníku
Až to dořešíme sloučíme to s tématem tlumiče

Ford Galaxy 2.0 \tdci
MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
old Focus galerie old Focus galerie II

MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
- Spyke
- Nováček
Přesně ten šroub mám na mysli. Závit tam není, matku jsem povolil, ale šroub je zarezlej jako prase, nechce se hnout a hlavu má právě na tu hvězdici. Nastříkal jsem to brzdovkou, tak snad povolí. Díky za pomoc.
- Boban
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
tak pokud je to postříkaný brzdovkou dobrá věc, osobně to dělám tak, že pokud kouká šroub ještě ven, našroubuju zpět matku min na 4 závity a kladívkem klepnu přes tu matku a zatím 100% úspěch, zkus to. Jo a aby se mi dobře vyvlíkal tlumič z těhlice tak jsem si pomohl tak, že šroub jsem celý vyšrouboval a natočil jsem si ho ze strany co je závit, v okamžiky kdy jseš v půlce čili v části kde se to stahuje vložíš kus páskoviny a funguje to jako rozporka
, tak hodně štěstí 

Ford Galaxy 2.0 \tdci
MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie

MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
- Spyke
- Nováček
Tak už je to venku, jedna strana byla zarezlá tak, že jsem nakonec do toho musel bušit, jak chluchej do vrat, až se ohnul šroub. Druhá šla docela pěkně. Kdyby byl šestihran i na šroubu, tak s tím párkrát pootočím ráčnou a utrhlo by se to. Patrně nebudu potřebovat ani stahovák, protože tu dobrou pružinu jsem sundal tak, že jsem si ji jednou rukou o zem přimáčknul a povolil šroub. Takže pokud to nebylo vlivem únavy materiálu a ty nové budou stejné jako originály, tak by to mělo jít, snad. Teď budu mít doma jednu na nic, takže jestli máte někdo podobný problém, tak vám ji klidně za rozumnou cenu prodám. Samozřejmě mi pružiny z Elitu ještě nepřišly, takže jsem dál odkázaný na Maximu V6 3.0i. Mimochodem, taky tam praskla před časem jedna pružina.
Konečně jsem vyšetřil trochu času a dodělal jsem ty pružiny. Pružiny jsem tam nacpal tyto http://www.eliteauto.cz/pruzina-podvozk ... ozku-2120/, kdy bez stahováku ani ránu, jsou delší, ale slabší drát. Byla to trošku drbačka, kdy na jedné straně se mi stalo, že díky několika neopatrným pohybům s těhlicí, kdy poloosa vyklouzla z unašeče, mi sjela ložiska z křížků a už mi to do unašeče nesedlo. Musel jsem poloosu povolit a sundat manžetu a vše to tam nasadit. Pak už nebyl problém. Je to lepší, možná i nutné, dělat ve dvou, kdy vám pomocník stlačí dolní rameno, aby se vám lépe nasazovala těhlice na spodní čep. V -10 st. C to nebylo nic moc, když jsem u toho půl hodiny klečel, tak jsem nebyl schopný se postavit a odejít po svých. Už jsem to projel a chovají se dobře, jsou možná o fous tvrdší, ale to si sedne, jsou nové. Ale dá se říct, že je to jako s originály. Tak doufám, že zase budu chvilku jezdit a nepotkají mě zase nějaké problémy, které mě znepojízdní.....
Konečně jsem vyšetřil trochu času a dodělal jsem ty pružiny. Pružiny jsem tam nacpal tyto http://www.eliteauto.cz/pruzina-podvozk ... ozku-2120/, kdy bez stahováku ani ránu, jsou delší, ale slabší drát. Byla to trošku drbačka, kdy na jedné straně se mi stalo, že díky několika neopatrným pohybům s těhlicí, kdy poloosa vyklouzla z unašeče, mi sjela ložiska z křížků a už mi to do unašeče nesedlo. Musel jsem poloosu povolit a sundat manžetu a vše to tam nasadit. Pak už nebyl problém. Je to lepší, možná i nutné, dělat ve dvou, kdy vám pomocník stlačí dolní rameno, aby se vám lépe nasazovala těhlice na spodní čep. V -10 st. C to nebylo nic moc, když jsem u toho půl hodiny klečel, tak jsem nebyl schopný se postavit a odejít po svých. Už jsem to projel a chovají se dobře, jsou možná o fous tvrdší, ale to si sedne, jsou nové. Ale dá se říct, že je to jako s originály. Tak doufám, že zase budu chvilku jezdit a nepotkají mě zase nějaké problémy, které mě znepojízdní.....