Příspěvek
od luk76 » 22.01.2014 21:01
Dobrý den.Nejsem tu na těchto stránkách příliš zběhlý,ale nepovedlo se mi tu najít řešení mého problému.Proto zakládám nové téma.
Problém:motor nestartuje až tak dobře(cca 7 vteřin musím točit startér),ale když naskočí tak kolísají otáčky 900-1100.Od motoru jde zvuk tůrování.To trvá zhruba minutu a pak se motor uklidní.Jakmile se rozjedu,tak po cca dvou km se kolísání otáček vrátí a to i během jízdy se zařazenou rychlostí a bez ohledu na to v jakých otáčkách/či na jaký rychlostní stupeň zrovna jedu.Takhle kolísají otáčky až do doby,než se motor ohřeje na provozní teplotu(asi do 80 stupňů).
Vzhledem k tomu,že jsem byl nucen repasovat čerpadlo a vstřiky+nový vzduchový filtr,tak byla rozebrána a vyčištěna celá palivová soustava.Protože se to nezlepšilo,tak proběhla reklamace,po které se kolísání ještě zhoršilo.Podotýkám,že žhavící svíčky jsou nový a paliv.filtr taktéž.
Už si nevím pořádně rady...tento víkend nechám udělat diagnostiku,ale třeba mi někdo poradíte líp.
Čeho se můžu obávat?Problém s váhou vzduchu?Problém v palivové soustavě?Problém s řídící jednotkou?Problém s EGR ventilem?
Ford Focus kombi/1.8 TDCI 85kw 2003