- větší volně otočný kužel. kroužek na AL kola a menší přímo na těle matice
na plechové dojezd. kolo

Tak myslím že se ti to s tou fotkou moc nezdařilopetulka píše:Kupoval jsem bezpečnostní matky na kola a tyhle jsem vyšrouboval z kol.
Jsem zvědav zdali se mi podařilo vložit svoji první fotku. Jinak se nebudu zlobit za připomínky o červených křížcích a obdélníčcích.![]()
![]()
Ty matky jsou z origo Ford ALU 15" dvojitej pěticíp.Koukal jsem jak spadlej z višně, že ten dosedací kužel je volně otočnej na matce.Prý je to kvůli vymezení vůlí u různých typů kol Ford, nebo tak něco mi říkal v servisu.
Nezadařilo se s tím obrázkem dle mých představ, upravím to..
Mám matice - čo majú malý pevný kužeľ(súčasť telesa matice) - ten sa opiera o plecháč.foki píše:ta matka se ti vamckne podle plechu a pak nesedi dobre v alu
Díky Bobane že jsem to nemusel psát. To co jsem zvýraznil je pravda. A důvod proč jsem si nekoupil obyč matice je ten že nabudu dávat 1000 kč za matice které nepotřebuji.BobTDCi píše:Mám matice - čo majú malý pevný kužeľ(súčasť telesa matice) - ten sa opiera o plecháč.foki píše:ta matka se ti vamckne podle plechu a pak nesedi dobre v alu
A ten otočný kužeľovitý prstenec - ktorý sa plecháča nikdy nedotkne a dotláča iba alu disk - jeho kužeľovú dieru.
Už dve zimy mám za sebou jazdenie na zimných plecháčoch s týmito origo maticami.
Najskôr som sa obával - a plánoval kúpu plechových matíc, ale po tom čo som spočiatku asi dva týždne každý deň kontroloval dotiahnutie matíc(prvá kontrola hneď po prvej jazde cca 4-5km) ale nikdy nebola povolená ani jediná...
Potom to bola sporadická kontrola - kľúč v kufri naporúdzi - a naozaj dve zimy bez jediného povolenia čo i len jedinej matice.
No a žiadne otlačenie - otočný prstenec ani len dotyk/teda poškodenie dosadacej plochy nehrozí/, ba ani ten kužeľ na základnej matici - normálne tam koleso sedí...
Nič ako poškodenie - normálne stopa po dosadacej ploche - žiadne vyhrnutie, vyhrnuté ostriny..proste nič.
Nezhliadam dôvod kupovať iné matice, ak mám tieto.
Navyše tie moje/z okt.2005/ ani nevydávajú hrkálkový zvuk - ako kamarátovi na Cmaxe 2007. Jemu sa tam otáčajú úplne voľne - až hrkocú.
Moje otočné kužele sa dajú posunúť rukou trošku i pootočiť - ale nie "ako kľúčenka na prste"...
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host