Tlumiče

Moderátor:phofy
Odpovědět
Boban
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Re: Tlumiče

Příspěvek od Boban » 16.05.2009 22:31

ahojky dnes jak sem byl na vrakáči sem si pořídil téměř fungl tlumiče, sice vypadaj jak fungl, ale je na nich divná samolepka, rozhodně to není sachs nebo něco jinýho, ale přitom silentbloky jsou origo ford :idea: dal sem za oba 600kč
našel sem k tomu text
tlumiče.jpg
Další renomovaná značka přichází
V průběhu letošního roku se na českém trhu objevila další z výrazných značek
podílejících se již dlouhá léta na vysoké technické úrovni automobilové produkce, jak
dodávkami do prvovýbavy, tak do náhradní spotřeby. Skupina velkoobchodů (viz
seznam v závěru článku) v současnosti nabízí dva základní produkty značky BOGE,
a to automobilové tlumiče a tlumicí prvky - silentbloky.
Představení výrobků
Stěžejní skupinou výrobků BOGE
jsou tlumiče. Nabízeny jsou ve třech
řadách.
BOGE automatic - jedná se o základní
řadu tlumičů v kvalitě prvovýbavy
pro použití v osobních i užitkových
vozidlech.
BOGE turbo - řada vyšší úrovně s částečně
vyššími parametry, zaměřená
na uživatele s vyššími nároky, pro sportovnější
charakter jízdy. V této řadě
jsou pouze plynokapalinové tlumiče.
BOGE eXtreme - tlumiče představují
speciální řešení pro zákazníky požadující:
- regulaci světlé výšky vozidla
- speciální tlumiče pro „Off Road“
- další speciální provedení eXtreme
Turbo 24, či eXtreme nivomat

Informace a servis
Na produkty BOGE je poskytována
záruka na skryté výrobní či materiálové
vady v délce 24 měsíců.
Distributorské firmy
mají k dispozici pro
sebe i pro své zákazníky
nejen prodejní dokumentaci,
tedy katalogy
(v papírové či počítačové
podobě), ale
i informace technické.
Servisům a dílnám tak
jsou samozřejmě k dispozici
návody k montáži
specifické pro
jednotlivé typy vozidel
opět jak v papírové
tak počítačové
formě.

Wizzy008
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wizzy008 » 17.05.2009 06:41

Co jsem koukal, tak na mojem mám na zadku právě BOGE. Podle mojeho servisáka už nejsou původní, takže je v reichu už měnili, měl by to být německý výrobce a slušná kvalita. (i když mám takový pocit, že ty moje už nejsou v nejlepší kondici, ale co by člověk nechtěl po starém autu, že jo)
Wagooon (za kormidlem Whiskou Indisponovaný Zazimovaný Zdechlý Yetti)
Focus 1.6 Sigma 2008 kombi silver

Obrázek

JRCZ
Nováček
Nováček

Příspěvek od JRCZ » 12.06.2009 16:21

Zdravím fórum!

Můj první dotaz - na tlumiče. Mám ST220 hatch. a potřeboval bych nové tlumiče. Můžu mít Keyaba za dobrou cenu, jenže se bojím aby byly na ST. Podle katalogu jsou na celou MK3 řadu, a já nevím, jestli ST nemají nějaký jiný? Asi tam vlezou fyzicky, ovšem nevím jak na tom budou vlastnostma oproti originálu. BTW víte, co je to za typ ten originál? Dá se koupit mimo ford?

Díky

m.a.x.i.m.u.s
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od m.a.x.i.m.u.s » 12.06.2009 16:39

Jsou jiné, ale víc bohužel neporadím... Je jiných více věcí http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... ny#p373683
Ex ST220 model 2004

JRCZ
Nováček
Nováček

Příspěvek od JRCZ » 12.06.2009 23:15

Díky za info, vzdal jsem to a nechal dát motorcrafty za ty nehorázný prachy. Mohl jsem to mít za půl ale nebudu to riskovat...

Máte s STčkama takový zkušenosti jako já? Nikdo neví co tam patří, atd.? Třeba u Charouze ani nevěděli co tam patří za olej, chtěli tam dát nulu, tak jsem vypadl. Pak jsem byl jinde, říkám ST220 a mechanik "a to je co?". Ve třetím mi řekli "a sakra". Až teď jsem našel nějaký celkem solidní ale zase jim to hrozně trvá, protože samozřejmě ty atyp díly nejsou skladem ani v ČR a čeká se na Německo... Ach jo.

ghostx5844
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od ghostx5844 » 13.06.2009 00:39

No kamo je to tak, ST220 sa vobec nepredalo vela a presne ako pises, ani vo fordoch neviedia co a ako. Ale to ich samozrejme neospravedlnuje. Kde inde by o tych autach mali vediet ak nie vo forde? Inak velmi pekne videjko, kto este nevidel. 8)

http://www.youtube.com/watch?v=M1OBqrfIQOM

Inak tam zhruba hovoria o tom co som pisal vyssie. :D
Odporucam pozriet az do konca. Radsej by som chodil peso ako mal kupit vectru. Tak isto chcem pozdravit vsetkych vectra majitelov... mali ste si radsej kupit ochcafky :)
Ford Mondeo, 2.0TDCi 85kW, M6, 2004, Liftback, Magnum Grey, Titanium S Limited Edition 1/1

iggyrock
Junior
Junior

Příspěvek od iggyrock » 14.06.2009 11:02

JRCZ píše:Třeba u Charouze ani nevěděli co tam patří za olej, chtěli tam dát nulu, tak jsem vypadl.
A proč ne? Naopak! Plně syntetický olej 0W-40 ACEA A3/B3(B4) je o hodně lepší než minerální hydrocrack, který DOPORUČUJE Ford podle té jejich specifikace (a navíc do ST). Ale samozřejmě nikomu nic nenutím :-). Iggyrock
Mondeo VIVA X 2.0TDCi 96kW 2005 Combi
Proton 416GLXi 70kW 1999 Hatchback

JRCZ
Nováček
Nováček

Příspěvek od JRCZ » 14.06.2009 13:10

Tady se asi názory obecně dost liší. Ford doporučuje 5w-30 nebo 10w-40 a asi k tomu má důvod. Olej se mění po 10k, což je hodně krátký interval, takže lepší olej se stejně vyleje :) Otázkou je, jestli 0w něčemu pomůže... Naopak by mohl rozpustit nějaký bordel si myslím. Ten ST motor IMHO zase není nějaký super zázrak aby musel mít nulu...

iggyrock
Junior
Junior

Příspěvek od iggyrock » 14.06.2009 14:43

Tady vůbec nejde o to jestli je to 0W-X nebo 5W-X, ale spíš o klasifikaci podle ACEA! Tady je to OT, ale můžem to otevřít v tématu tomu určeném, co? Iggyrock
Mondeo VIVA X 2.0TDCi 96kW 2005 Combi
Proton 416GLXi 70kW 1999 Hatchback

pava
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pava » 14.06.2009 19:22

Ano je to o klasifikaci ACEA a tady Ford přímo nařizuje použít A1 B1, nic jiného, než co splňuje Fordí normu bych tam nedával. Více lidí už ro zkusilo a stěžovalo si na hlučné nadzdvihátka ventilů apod. Nevidím jediný důvod proč tam dát něco jiného než doporučuje Ford. Jestli ty ano tak sem s tím.

Boban
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Boban » 14.06.2009 20:44

klucí tady bych to nechal jen pro tlumiče a věcem kolem tlumičů, díky moc !

koumess
Junior
Junior

Příspěvek od koumess » 08.08.2009 15:39

Zdarec, tak jsem si teď pěkně naběhl se zadními tlumiči. Jelikož jeden zcela vypověděl svoji funkci,tak jsem koupil nové,obyč plynokapalinové od kayaby,v neopodstatněném domnění,že moje jinak poměrně sociálně vybavené kombi "niva" prostě nemá.Omyl mi došel,když jsem pod auto vlezl :? a po výměně to teď sedí "na prdeli" dobře o 4cm níž. No vypadá to jak ňákej utahanej starej pekáč :cry: Nemám ale vůbec chuť to řešit nákupem nových nivomatů za cca 15-16tis. a ty prakticky nové KYBy tak akorát hodit do popelnice... :?
Poraďte mi. Je možné zadek zvednout na původní stav použitím jiných pružin? Ford ty pružiny nějak barevně kóduje.Dokážete někdo poradit na které bych se měl zaměřit?
dik
FM 01 kombi,107kW. ...à essence

koumess
Junior
Junior

Příspěvek od koumess » 12.08.2009 10:30

takže bez výměny pružin se to teda neobejde.Potřebuju tvrdší ke standartním tlumičům,pokud by se někomu válely v garáži :) ,případně vyměním za měkčí určené k nivomatům.

koumess
Junior
Junior

Příspěvek od koumess » 18.08.2009 01:13

Péra dorazily a už mi to zas stojí tak pěkně jako dřív :mrgreen: .Aby ne! Průměr drátu na pružině ke standart.tlumičům je 12,7mm, zatímco na pružině k "nivům" jen 11,5mm. Taky délka nového péra je dobře +2cm,ale to možná už je únavou starého odpružení.Odhaduju,že niva sami o sobě tlačej tak devadesáti kily když jsou ok.
Nové pružiny tuším od KME+tlumiče KYB přišli celkem na 6tis. i s dopravou. V origo dílech u forda v MOC by to bylo + asi 35%.
Výměna pro nemechanika tak 2-3hod. i přes horší přístup k horním úchytům tlumičů..
Celkem sem si stěmi vymakanými tlumiči užil na scorpiu.Tenkrát tam byl komplet předek+zadní za 32000,-kč :lol:

Rumcajs1
Test driver
Test driver

Příspěvek od Rumcajs1 » 14.09.2009 21:23

Tak se hlásím do klubu měničů tlumičů :mrgreen:

Měl jsem podezření na tyčky stabilizátorů, protože mi to klepalo naprosto identicky jako Bobanovi. Jenu stabilizačky pomohly, mě ale ne. Dnes po odpojení tlumičů to ťukat přestalo, po zapojení zase začalo, takže jasná volba.
Když Bůh a Boban dá, tak zítra bude vyměněno :mrgreen:
Mondeo MK4 .. 2009, Titanium S, 2.2 TDCi, 129 kw, kombi
Focus MK2 ...... 2005, 1.6i 85 kw, kombi

Odpovědět

Zpět na „Podvozek - Mondeo“