Vstřiky 1.8 tdci
- kemo
- Junior
Re: Vstřiky 1.8 tdci
Můžu něco pohnojit, když budu jezdit se zlobícími vstřiky, které se projevují zatím jen špatnými starty (musím tomu pomoct plynem)? Nebo je "jen" dodělám úplně až už jednou nenastartuju?
Jakože bych je pořešil až ušetřim na repas nebo nové.
Najeto mám 200000 a začalo to zlobit víceméně z ničeho nic - musel jsem natankovat nějakou srágoru, i když u garážových pump naftu neberu.
Najeto mám 200000 a začalo to zlobit víceméně z ničeho nic - musel jsem natankovat nějakou srágoru, i když u garážových pump naftu neberu.
- StenliH
- Nováček
kemo píše:Můžu něco pohnojit, když budu jezdit se zlobícími vstřiky, které se projevují zatím jen špatnými starty (musím tomu pomoct plynem)? Nebo je "jen" dodělám úplně až už jednou nenastartuju?
Já myslím že ne . Někdo psal že najel 15000 km než vstřikovače měnil . Ale samozřejmě to neber jako nějaký podložený informace . Taky mám vstřiky Kaput . Zlobí starty jezdím . A vstřiky vyřeším v září . Dříve to nedám . Našel sem servis Diesel Serwis Common Rail kde ty 4 vstřiky vyjdou na 1600zl ( Komplet práce v 1 dni vyndat repasovat , vrátit + code ) na czk - 10200kč .
viz : http://www.dieselserwis.com/index.html Tak to je ve Ford Hale Praha 23k + 3 dni auto říkal pán . Foki 22k . Takže cenové rozpětí obrovské .
PS nedělám reklamu ! Já ten polský servis neznám ale co jsem na ně četl reference tak jsou poctiví + záruka a doklad samozřejmý . Pojedu tam v tom září volal jsem a říkaly 1 den pracovní s objednáním předem .
Ford Focus TDCi kombi Ghia 1.8 / 85 kW rv.8/2002
- kemo
- Junior
To je cena až podezřele pěkná. Ale koukám, že výlet solidní - 7 hodiny cesty z práglu 

- kemo
- Junior
Tak nakonec vyřešeno v již zmiňovaném servisu Velendorf v Říčanech. Špatný přepad na vstřikách a navíc zjištěny kovové špony, takže repas vstřiků + repas čerpadla. Jeden vstřik 4200, čerpadlo lehce přes 15000, práce 5000 a suma sumárum 40000
Je ale fakt, že auto už má nalítáno lehce přes 200000, tak na to mělo nárok.
Bylo mi velice doporučeno přidávání aditiva (což jsem sice dělal, ale stejně nepomohlo), jiného než VIF (spíš z důvodů, že s VIFem nemá zkušenosti). Celá akce trvala skoro 3 týdny z důvodů objednání náhradních dílů, aby cena mohla být co nejnižší.
Ale hlavně že to už jezdí, tak snad máme na chvíli pokoj

Bylo mi velice doporučeno přidávání aditiva (což jsem sice dělal, ale stejně nepomohlo), jiného než VIF (spíš z důvodů, že s VIFem nemá zkušenosti). Celá akce trvala skoro 3 týdny z důvodů objednání náhradních dílů, aby cena mohla být co nejnižší.
Ale hlavně že to už jezdí, tak snad máme na chvíli pokoj

- Dedy
- Nováček
Mám také problém a myslím, že to bude záležitost vstřiků.Studený motor běží dobře,po ohřátí volnoběžné otáčky kolísají(houpe).Při teplotě kolem 0 špatně startuje,jako by se ztratil tlak v zásobníku a čerpadlo ho muselo nejprve natlakovat.V teplé garáži chytne dobře.Mám najeto 150000 km.Děkuji za každý nápad.
Focus 1,8 TDCi 85 KW combi 2003
- Rumbo
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
kemo to neni pravda. To cislo je iba cislo a o stave auta a zaobchadzani s nim nehovori absolutne nic. To iste plati o opotrebovani jednotlivych casti pri tom cisle. Ja napr. uplne v pohode startujem aj pri -15C a to mam takmer 230t km.kemo píše: auto už má nalítáno lehce přes 200000, tak na to mělo nárok.
-
- Nováček
tak já nevím... doufám, že to není vstřikama... už jsem tady řešil svoje startování... mám problémy nastartovat a to už tak od plus 15 a mín, ale pak už to není o tolik hroznější s větší zimou... vždy mě to chytne na první pokus, ale musím ten motor točit tak 10-15 sekund... mám novej palivák, žhaviče, relátko je zkontrolovaný baterie OK, tak jsem myslel startér-ale v servisu mě řekli, že vypadá že je v cajku... jinak se auto chová výborně jezdí ok, krásnej zátah... pohoda mám najetý 160 tis. (na tachometru) mám to z AAA takže bych se nedivil, kdyby to mělo přes 200 tis.
tak co myslíte, jsou to vstřiky? zjistej na diagnostice jestli je to tím? mě totiž v servisu na nic nepřišli
děkuji za odpoveď 

Ford Focus, 5dv. hatchback 1. 8 TDCi 74 kw, r. v. 2004
Seat Toledo, sedan 1. 6 16 V 74 Kw, r. v. 2001
Fiat Brava, 5dv. hatchback 1. 9D, 48 kw, r. v. 1996
Seat Toledo, sedan 1. 6 16 V 74 Kw, r. v. 2001
Fiat Brava, 5dv. hatchback 1. 9D, 48 kw, r. v. 1996
- Dedy
- Nováček
Dnes odpoledne jedu na diagnostiku do servisu se vstřikama.Změří to na autě a uvidíme.
Zítra napíšu.
Zítra napíšu.
Focus 1,8 TDCi 85 KW combi 2003
-
Zdravím..! Jsem tu nový,ale Forda mám třetího. Nyní Focus 1.8TDCI,74KW,je dovezen z "D" a najeto 172.000km,vstřik mám nový asi týden. To,že odchází vstřik/y se u mého FoFo projevilo špatným startováním,kouřením při něm a ve finále kolem 1700-1900 ot/min škubáním.To celé trvalo asi 1/2 roku.. U servisáka,kdy změřil který kolik dává,byly dva 80%,jeden 100% a jeden byl KO.Výměna i s rozvodama a ultrazvukovým vyčištěním zbylých 3ks stála 14.400,-- i s prací. Na http://www.bazos.cz jsem je,bohužel pozdě,našel všechny 4ři repasované za 13.500,-- vč DPH. Naftu jsem bral u SHELLky a od novinky u AGIPu DIESEL Tech. Ten má mít čistící aditivum v sobě,ale i po roce a půl jeden odešel. Může to být i tím,že to skutečně začalo pomalu (protože podle mne tam toho zase nedávaj tolik) čistit vše,kudy nafta teče
a odskákal to jeden..,zatím... Jinak nafta v CZ není nejkvalitnější a dodavatelé do SHELLek,AGIPů atp jsou stejně od nás. Zajímavé ale je to,že v naší fi. jsou služební Mondea 2.0TDCI (2003) i Tranzity (2003+2010) a jezdí na naftu z ČS u nás v areálu (dodavatel PapOil) a problémy se vstřiky nemají..! Ovšem to přisuzuji i najetým třeba 6000km/měs,prostě se ta nafta v autě pořád točí.Kdo ví. Jinak Focus teď jezdí jako nikdy jindy a doufám,že to i dlouho vydrží,což přeji všem majitelům TDCIček !!!

-
- Nováček
Vstřiky 1,8 tdci 85 kw
Čau Focusáci,
jsem tu nový a potřebuji poradit se svým problémem. Vlastním FF 1.8 TDCI 85 kw, rok 2003. Auto víc než půl roku mělo nepravidelný zvuk, při nastartování haprovaly otáčky, z výfuku šel bílý, trochu namodralý kouř. V zimě se mi jednou nečekaně stalo, že Focus nenastartoval. Točil, ale nechtěl chytnout. Nabil jsem baterku, vrátil zpět a focus chytnul asi na potřetí. Tak jsem si říkal že problém vyřešen. Když to bylo zahřátý tak všechno v pohodě. Pak jsem to nechal dva dny stát cca a už jsem od té doby nenastartoval.
Odvezl jsem to teda do servisu, kde mi potom řekli, že ve válcích není dostatečnej tlak a nechali prověřit vstřiky. Ten test dopadl tak nějak:
1. vstřik - netěsnost vstřikovače do přepadu, přidřená tryska vstřikovače.
2. vstřik - netěsnost vstřikovače do přepadu.
3. vstřik - Přidřená tryska vstřikovače.
4. vstřik - Netěsnost vstřikovače do přepadu.
Takže jsem se domluvil na repas všech 4 vstřiků, ovšem už na třech místech jsem neuspěl, protože prý nemají na to součástky. Jde o nějaký ventilek či co.
Prosím o radu jestli nevíte kde bych mohl uspět za rozumnou cenu s repasem vstřiků. Teď mi ještě vrtá otázka jestli tohle je skutečně původce toho problému proč auto nejede. Budu rád za každý info, díky moc.
jsem tu nový a potřebuji poradit se svým problémem. Vlastním FF 1.8 TDCI 85 kw, rok 2003. Auto víc než půl roku mělo nepravidelný zvuk, při nastartování haprovaly otáčky, z výfuku šel bílý, trochu namodralý kouř. V zimě se mi jednou nečekaně stalo, že Focus nenastartoval. Točil, ale nechtěl chytnout. Nabil jsem baterku, vrátil zpět a focus chytnul asi na potřetí. Tak jsem si říkal že problém vyřešen. Když to bylo zahřátý tak všechno v pohodě. Pak jsem to nechal dva dny stát cca a už jsem od té doby nenastartoval.
Odvezl jsem to teda do servisu, kde mi potom řekli, že ve válcích není dostatečnej tlak a nechali prověřit vstřiky. Ten test dopadl tak nějak:
1. vstřik - netěsnost vstřikovače do přepadu, přidřená tryska vstřikovače.
2. vstřik - netěsnost vstřikovače do přepadu.
3. vstřik - Přidřená tryska vstřikovače.
4. vstřik - Netěsnost vstřikovače do přepadu.
Takže jsem se domluvil na repas všech 4 vstřiků, ovšem už na třech místech jsem neuspěl, protože prý nemají na to součástky. Jde o nějaký ventilek či co.
Prosím o radu jestli nevíte kde bych mohl uspět za rozumnou cenu s repasem vstřiků. Teď mi ještě vrtá otázka jestli tohle je skutečně původce toho problému proč auto nejede. Budu rád za každý info, díky moc.

- tomason
- Test driver
Re: Vstřiky 1,8 tdci 85 kw
V Říčanech Velendorf
http://dieselpoint.cz/index.htm
http://dieselpoint.cz/index.htm
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
- Jardak
- Test driver
Jj Velendorf je v pohodě
.Já jsem od něj kupoval vstřiky před dvěma roky výměným způsobem nové za staré.(výměna probíhala v mojí režii)

je: Rapid 1,6 TDI 85 kW 2015, Fabia kombi 1,4 TDI 70 kW 2008
byl: Focus kombi 1,8 TDCi 74 kW 2002,
- miki21
- Test driver
Sloučeno-přesunuto

Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
-
- Nováček
Jardak píše:Jj Velendorf je v pohodě.Já jsem od něj kupoval vstřiky před dvěma roky výměným způsobem nové za staré.(výměna probíhala v mojí režii)
Nakolik tě to tam teda celkově vyšlo v tomto případě?
- Jardak
- Test driver
Vstřiky asi 15500 kč.Další 200 kč jsem dal kámošovi za napsání kódů do řj.
je: Rapid 1,6 TDI 85 kW 2015, Fabia kombi 1,4 TDI 70 kW 2008