Mám pocit, že ta jejich tabulka v článku není úplně přesná. T
ady se o tom píše na webu Ministerstva dopravy.
Mimo jiné je tam například uvedeno.....
Pokud řidiči vypršel řidičský průkaz v původním termínu již 25. března 2020, byl mu prodloužen Omnibusem I do 25. října 2020. Nyní je mu opět prodloužen Omnibusem II až do 1. července 2021..... Takže vlastně více než o rok, celkově
Já ani nevěděl, že to vylezlo z palice EU

. Jediný důvod pro odložení, který chápu je tento:
Prodloužení platnosti se týká........průkazů profesní způsobilosti řidiče a lhůty pro dokončení pravidelného školení držitelů osvědčení profesní způsobilosti.... Ano, tam je to spojené se školením a to není zrovna v této době žádoucí.
Ovšem taková výměna řidičského průkazu je přece jednoduchá a zrovna v tomto případě na úřadech určitě žádné fronty nejsou. Navíc například tady v Sokolově (a určitě i jinde) se dá na úřad předem objednat na konkrétní čas, dělám to tak dávno a nikdy tam nečekám. No a internet má už dnes snad skoro každý.
Pro odložení STK taky nevidím důvod, na STK se dá přece taky objednat. A pokud to tam nepraktikují stylem, že přijede kamarád a všechny předběhne, tak v tom nevidím sebemenší problém. Mě končila STK letos 9.ledna. Tak jsem nečekal a objednal jsem se o něco dříve, těsně před Silvestrem 30.prosince. Přijel jsem tam o 5 minut dříve a vzali mě úplně přesně na čas, naprosto v pohodě.
Beru to samozřejmě na situaci u nás. Jelikož je to výmysl EU, tak ano, v některých zemích byla různá opatření a omezení. U nás nastal důvod pro odklad až nyní, po uzavření okresů. Ale až dosud nebyl dle mého názoru sebemenší důvod STK odkládat. Naopak, tahle dobrotivá akce může být spíš kontraproduktivní. Protože až se přiblíží termín konce platnosti a všichni naráz se na poslední chvíli vrhnou na úřady a STK, to pak bude tlačenice.