Cukání/škubání motoru při prudkém přidání plynu
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: Cukání/škubání motoru při prudkém přidání plynu
Odpor primaru: 0,4-0,6 ohmu
sekundaru (zapojeno na svicky): 9900 ohmu
vzdalenost elektrod najdes tady na foru
sekundaru (zapojeno na svicky): 9900 ohmu
vzdalenost elektrod najdes tady na foru
- Hurvajs
- Pokročilý
Děkuji za vyčerpávající rady, až bude čas, mrknu na to. 

Ford Focus 1,8i 16V Zetec 115PS Combi Ghia r.v. 1999 Tempomat

-
- Nováček
Cukanie motoru počas jazdy
Mam Focus combi 1,6 16v 73kw rv2000. Ak niekto viete poradte mi prosim.
Počas jazdy pri nahlom stlaceni plynu motor stratí ťah,potom začne trhať. Musim malicko povolit pedal a motor sa pomaly dostava do otacok.Predbiehat sa samozrejme neda, ale pri plynulej jazde je to v poriadku, pokial nepríde stupanie. Pri zátazi to zase trhá. vymenil som palivovy filter a vyčistil vstrekovače, ale bez výsledku.
Vdaka.
Počas jazdy pri nahlom stlaceni plynu motor stratí ťah,potom začne trhať. Musim malicko povolit pedal a motor sa pomaly dostava do otacok.Predbiehat sa samozrejme neda, ale pri plynulej jazde je to v poriadku, pokial nepríde stupanie. Pri zátazi to zase trhá. vymenil som palivovy filter a vyčistil vstrekovače, ale bez výsledku.
Vdaka.
-
- Nováček
Je to tu. Všetky problémy su kvôli sviečkam. Našiel som jednu prasknutú a medzera na kontakte bola 2mm.
- mira_cz
- Nováček
Také bych se chtěl přidat do diskuse, protože mi opravdu najednou začal motor při prudším přidání plynu ošklivě cukat, po přečtení tohoto témata, jsem koupil a vyměnil svíčky (mimochodem koupil jsem originály ve fordu za 360kč - 4ks). Po této výměně cukání zmizlo, ale po čase se (asi 700km) se to objevilo znovu - sice opravdu mnohem menší míře, jen občas (studený motor a nízké otáčky) ale když to dojde někam do kritických otáček ne do červeného pole, začne i problikávat oranžová kontrolka motoru (varovná kontrolka motoru
Chystám se tedy ještě vyměnit kabely a cívku. Co vy na to?
Předem dík za odpovědi.
), když tedy uberu plyn, celé se to uklidní a jede normálně dál.Chystám se tedy ještě vyměnit kabely a cívku. Co vy na to?
Předem dík za odpovědi.
Ford Focus II 1.6 74kw - benzin - Trend
-
Zdravím,
začal jsem mít problém s občasným škubáním motoru.Po městě nic, ale jak vyjedu za město a auto více protáhnu a klesno na 80 km/h začno to poškubávat,při delší trase téměř jistota.
(viz popis problému od "BERI" z 24.7.2007).Byl jsem na diagnostice (dohledání závady) v autor. servisu kde bylo zjištěn vadný EGR ventil.Při zjištění kolik by stála výměna (8500,- +práce) s ohledam na fci tohoto ventilu jsem šel do varianty zaslepení (né v tomto servise, tam to nedělají).Po zaslepení však problémy přetrvávají.Kde je problém ? Musí být snad u TDCi nějakým způsobem i vyčištěno sací potrubí u ventilu? Mohl by být zanešen třeba i palivový filtr (rok starý, 12 tis . najeto) ? Svíčky ? Cívka ?Nafta jen Shell.Děkuji za každou radu a doporučení
Ford Focus Kombo r.2003, TDCi 85 Kw
začal jsem mít problém s občasným škubáním motoru.Po městě nic, ale jak vyjedu za město a auto více protáhnu a klesno na 80 km/h začno to poškubávat,při delší trase téměř jistota.
(viz popis problému od "BERI" z 24.7.2007).Byl jsem na diagnostice (dohledání závady) v autor. servisu kde bylo zjištěn vadný EGR ventil.Při zjištění kolik by stála výměna (8500,- +práce) s ohledam na fci tohoto ventilu jsem šel do varianty zaslepení (né v tomto servise, tam to nedělají).Po zaslepení však problémy přetrvávají.Kde je problém ? Musí být snad u TDCi nějakým způsobem i vyčištěno sací potrubí u ventilu? Mohl by být zanešen třeba i palivový filtr (rok starý, 12 tis . najeto) ? Svíčky ? Cívka ?Nafta jen Shell.Děkuji za každou radu a doporučení
- Vankart
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Promiň,ale diesel nemá ani svičky,ani zapalovací cívku (to můžeš hned vyloučit),palivoví filtr se zanese nekvalitním palivem třeba hned,na stáří nezaleží.Vyskoušej nějakej vrakáč,za pár babek koupiš jetej ventil a třeba se to spraví.Opi píše:Zdravím,
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Tak jak to tak pročítám tak dostávám strach
... Je to týden zpět co mě zničehonic začalo mé fofo cukat. Stačilo trochu víc sešlápnout pedál a hned jakoby docházel benzín. No nci pěkného. Auto sem hodil na dianostiku a ta ukázala chybu 4 válce. Nevím teda jak to tam píše, ale od borca mi bylo řečeno chyba svíček nebo kabeu an 4 válcu. Svíčky sem vyměnil. Blbec sem si nepročetl první forum a dal tam DENSO platinum edice .. No což o to vše bylo vp ořádku jen asi dvakrát mi to cuklo což se si říkal že je to tou zimou. Jenže cca po 30km auto začalo cukat znovu tentokrát né tak moc, ale taky ni cpříjemného. Zítra si jdu pro novou kabeláž tak doufám, že to bude právě tí. A jeslti e tak už mi zbývaj asi jen cívky.. Jedno mě, ale uklidnilo
ničím jiným to asi nebude 

- Vankart
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
To by ses asi divil,nezapomínej na ventily.Vyhledej si muj příspěvek.WerakuluS píše:Tak jak to tak pročítám tak dostávám strach... Je to týden zpět co mě zničehonic začalo mé fofo cukat. Stačilo trochu víc sešlápnout pedál a hned jakoby docházel benzín. No nci pěkného. Auto sem hodil na dianostiku a ta ukázala chybu 4 válce. Nevím teda jak to tam píše, ale od borca mi bylo řečeno chyba svíček nebo kabeu an 4 válcu. Svíčky sem vyměnil. Blbec sem si nepročetl první forum a dal tam DENSO platinum edice .. No což o to vše bylo vp ořádku jen asi dvakrát mi to cuklo což se si říkal že je to tou zimou. Jenže cca po 30km auto začalo cukat znovu tentokrát né tak moc, ale taky ni cpříjemného. Zítra si jdu pro novou kabeláž tak doufám, že to bude právě tí. A jeslti e tak už mi zbývaj asi jen cívky.. Jedno mě, ale uklidnilo
ničím jiným to asi nebude
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
JJ četl sem. Jen.. Mam to prolezené celé, ale bud sem slepej nebo prosimtě kde se ventily nacházej? A je to těžké pročistit pro lajka?
- Vankart
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Sací a výfukové ventily se nečistí,ale seřizují se podle počtu ujetých km na výrobcem předepsanu vůly.Šikovný laik se znalostmi o tom jak funguje spalovací motor to sice doma udělá,ale konkretně v tvém případě důrazně doporučuji zajet do servisu.WerakuluS píše:JJ četl sem. Jen.. Mam to prolezené celé, ale bud sem slepej nebo prosimtě kde se ventily nacházej? A je to těžké pročistit pro lajka?
- maxo111
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
pekne napisaneVankart píše:....ale konkretně v tvém případě důrazně doporučuji zajet do servisu.

Focus II. Tournier 1.8 TDCi, 2010
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
TAk dnes sem vyměnil kabely .. A je to o poznání lepší. DOkonce při plném stlačení plynového pedálu auto ráguje hned jenže alespoň dvakrát mírně cukne... A to pokaždé.. Co byste radili teď? Opět bych řekl, že čtvrtý válec dělá tuhle chybu. Myslíte, že bych měl vyměnit svíčky znovu když říkáte, že jiné svíčky než originální motorcraft dělají problémy? POraďte mi prosím jsem zoufalej.
- Jemar
- Zkušený
Pak už zbývá vysokonapěťová cívka
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
A co ty ventily? ktere to sou? A jde ta cívka nějak očistit? Jestli by to mohlo být i těma ventilama tak nechci kupovat civky které stojí 3000 a pak bych zjistil, že těma to nebylo...