středící kroužky k Alu
- Forfoc
- Pokročilý
Re: středící kroužky k Alu
Existují i disky bez kroužků, kdy je středový otvor přesně na určený typ auta. Měl jsem takové disky na Fiatu Marea a mohl jsem si zvolit zda disky se středovým kroužkem nebo se středem přesně padnoucím (bez kroužků) na Mareu.
- Boban
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
To já mám taky Alu přímo s průměrem na středící náboj, mají to i všechny origo alu.
Ford Galaxy 2.0 \tdci
MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
old Focus galerie old Focus galerie II

MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
- zbyndatvrd
- Nováček
Tak me jeste napada, ze disky jsou pripevneny sroubama, ktere jsou na stycne plose zaobleny tak, ze by mely kolo vystredit bez nutnosti zminovanych krouzku. Pravdepodobne vsak budou prilis namahany a mohlo by se ledasco stat 

- Boban
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Myšlenka dobrá, skutečnost je jinázbyndatvrd píše:Tak me jeste napada, ze disky jsou pripevneny sroubama, ktere jsou na stycne plose zaobleny tak, ze by mely kolo vystredit bez nutnosti zminovanych krouzku. Pravdepodobne vsak budou prilis namahany a mohlo by se ledasco stat

Ford Galaxy 2.0 \tdci
MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie

MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
- DaviS
- Nováček
Zdar já mám asi podobný problém, koupil jsem kola ale Mám TDCI a proto mi dřou asi o 2 mm třmeny. Myslíte, že tam půjdou půl centimetrové podložky?? Tím pádem se posune náboj z kola a nebudou sedět díry přesně... Má s tím někdo zkušenosti??? Můžete poradit? Díky
Ford Focus 1.8 TDCi Combi 2002
-
- Test driver
Davis...pleties si strediace kruzky s rozsirovacimi podlozkami.Tvoj problem je iny a nie vhodny do tejto temy.Hladaj temu rozsirovacie podlozky. 

- spirt
- Junior
zdravim zdrvim, koupil sem si disky, uplne hola
a potrebuji poradit s krouzkama, maji mit diru 63 mm... no a ja vubec netusim jak se tam nasazuji, nebo kam
a jak vubec poznam, ze je nepotrebuju?? 

-
- Test driver
Origina Ford disky maju stredovu dieru 63,3/ak sa nejaky mm nemylim/.Tam teda strediaci kruzok nieje potrebny.Je mozne kupit aj nieco neoriginal,mam skusenost,ze tusim Ronal a Borbet robia disky presne s takouto stredovou dierou.
Väcsinou vsak byva vacsia,aby boli disky pouzitelne pre viac znaciek automobilov,ktore maju rovnaku roztec diskov.V tomto pripade sa strediaci kruzok pouziva na upravu stredoveho otvoru naboja kolesa na pozadovanu hodnotu.
Uvediem priklad.Diska ma stredovu dieru 70 mm a potrebujes ho dat na Focusa.Bez upravy tejto stredovej diery ti budu za jazdy triast kolesa.Po osadeni tejto diery vymedzovacou podlozkou urcenou pre disk a konkretne vozidlo/v tomto pripade Ford/,dosiahnes pozadovane parametre a spravne nasadenie disku na naboj.
A otazka,ci ty konkretne potrebujes strediace kruzky,alebo ake parametre ma disk by ti mal poskytnut predajca diskov,alebo ti urcite poradia aj v kazdom lepsom pneuservise.
Fotky nemam,ale na nete urcite nieco najdes.
Väcsinou vsak byva vacsia,aby boli disky pouzitelne pre viac znaciek automobilov,ktore maju rovnaku roztec diskov.V tomto pripade sa strediaci kruzok pouziva na upravu stredoveho otvoru naboja kolesa na pozadovanu hodnotu.
Uvediem priklad.Diska ma stredovu dieru 70 mm a potrebujes ho dat na Focusa.Bez upravy tejto stredovej diery ti budu za jazdy triast kolesa.Po osadeni tejto diery vymedzovacou podlozkou urcenou pre disk a konkretne vozidlo/v tomto pripade Ford/,dosiahnes pozadovane parametre a spravne nasadenie disku na naboj.
A otazka,ci ty konkretne potrebujes strediace kruzky,alebo ake parametre ma disk by ti mal poskytnut predajca diskov,alebo ti urcite poradia aj v kazdom lepsom pneuservise.
Fotky nemam,ale na nete urcite nieco najdes.
- spirt
- Junior
diky zirafak ted uz to dava smysl 

- J-K
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Já myslím, že to DaviS myslel jinak. Jde o to že když tam dá ty 0.5cm podložky, tak vlastně zakreje ten střed a pak se stejnak to kolo s tim stredicim krouzkem nebude mit kde "chytnout". Ale delaj se prave i podlozky s urcitou velikosti stredu, ktery je vytazeny...viz prilozene foto. Ale to je asi jen u tech sirsich podlozek.zirafak píše:Davis...pleties si strediace kruzky s rozsirovacimi podlozkami.Tvoj problem je iny a nie vhodny do tejto temy.Hladaj temu rozsirovacie podlozky.
DaviS: pochopil jsem to spravne? Snad jsem to i dobre vysvetlil

Je: Ford Focus 5dv, 1.6Ti-VCT 77kw, r.v. 2015 - Black Panther
Byl: Ford Focus 5dv, 1.6 74kw Zetec, r.v.2002 - Moondust Silver -- Fofogalerie

Byl: Ford Focus 5dv, 1.6 74kw Zetec, r.v.2002 - Moondust Silver -- Fofogalerie

-
- Test driver
To je ok,lenze toto je tema o strediacich kruzkoch,tak preto som ho poslal hladat do spravnej temy. 

- Boban
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
přesně tak 
a DaviS by potřeboval podložku
stačí 2,5 max 3mm
středící kroužky vypadají takto

a DaviS by potřeboval podložku

středící kroužky vypadají takto

Ford Galaxy 2.0 \tdci
MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie

MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
-
- Nováček
mam kola ze stredovou dirou 63,4 a na aute mam 63,3 myslite ze ten malej rozdil nebude vadit
- Stela
- Test driver
Focus ma 63.3mm a ta 0.1 mm ti vadit nebude 

S-Max - 2.0 Duratorq TDCi 140 k, Titánium - 7 míst černá Panther
Na blbnutí a do práce: SMART FORTWO

Na blbnutí a do práce: SMART FORTWO

- Giggo
- Zkušený
Sice to tu psal tak nějak už Zirafak, ale raděj si to ověřuju.
Teď sem z aukra pořídil tydle originál kola - https://katalog.fordoriginalnidily.cz/i ... talog=1065 došli bez středících kroužků. Byl sem zvyklej, že dycky když sem měl ALU kola měl sem tam krásnej plastovej (středící) kroužek [nikdy sem neměl originální ALU kola na žádným autě]. Mám jej shánět i pro tydle kola nebo to fakt sedna v pohodě aj bez nich? Krom toho jak zjistím jakou velikost shánět? Je jasný, že vnitřní rozměr 63,3 (Ford), ale jakej vnější?
Z těch dvou co sem naznačil na obrázku? Ten delší, vnější od tej skosenej hrany nebo ten menší vnitřní, kerej už je za tím skosením?
Vy co máte origo kola prodali vám to s kroužkama nebo fakt to jde kov na kov?
Teď sem z aukra pořídil tydle originál kola - https://katalog.fordoriginalnidily.cz/i ... talog=1065 došli bez středících kroužků. Byl sem zvyklej, že dycky když sem měl ALU kola měl sem tam krásnej plastovej (středící) kroužek [nikdy sem neměl originální ALU kola na žádným autě]. Mám jej shánět i pro tydle kola nebo to fakt sedna v pohodě aj bez nich? Krom toho jak zjistím jakou velikost shánět? Je jasný, že vnitřní rozměr 63,3 (Ford), ale jakej vnější?
Z těch dvou co sem naznačil na obrázku? Ten delší, vnější od tej skosenej hrany nebo ten menší vnitřní, kerej už je za tím skosením?
Vy co máte origo kola prodali vám to s kroužkama nebo fakt to jde kov na kov?
Mondik IV. 2011 2.0 TDCi 120kW
dříve FoFo II. 2006 1.6 TDCi 80kW@106kW
dříve FoFo II. 2006 1.6 TDCi 80kW@106kW