Příspěvek
od DK_Focus » 31.05.2025 18:34
Zdravím Vás Forďáci,
měl bych na Vás dotaz, protože jsem už krapet zoufalý. Mám Focuse mk2 po FL s 2.0l továrním LPG.
Asi před třemi měsíci jsem měnil p. čerpadlo s tím pak i p. filtr a před cca. měsícem mi začali další problémy. Problém nastává už u samotného startu, kdy nemohu ani za boha nastartovat, vždy tomu musím dopomoci sešlápnutím pedálu, tehdy mi to naskočí. Skoro mi to připadá jako bych měl ucpaný přívod. Každopádně benzín, tak plyn jde do jednoho svodu, takže to má jen jednu jednotku, což mě napadlo hned potom, že by tam mohl zůstat zbytek plynu, ale i to jsem vyvrátil nakonec.
Každopádně se následně začaly nabalovat další problémy jako rožnutí kontrolky motoru, která svíti po celý čas jízdy a ani po znovunastartování nezmizí, což mi hází podle diagnostiky chybu EGR (P0400). Dále se potýkám s poklesem otáček pod 1000, když klidně stojí. Nejvíc to i pokuckává při trojce, když se to snažím poslat přes 3500 a jízda na dálnici bývá utrpením, protože se stěží dostanu na 130. Všímám si i že mi to více pokuřuje, což se mi nikdy nestávalo.
Dnes se mi k tomu rozsvítila kontrolka ESP v průběhu jízdy aniž by z mojí strany proběhlo vypnutí, tak nevím či to je jen snímač a nebo něco jiného.
Nakonec jsem ještě zkusil jednu variantu, že jsem přestal jezdit teď nějakou dobu na plyn a zkusil teď čistě jezdit jen na benzín (mol evo 100) či průběh bude stejný a prakticky je to furt stejné. Kdysi mi stačilo benzínem ten plyn vždy propálit, že jsem za ten měsíc tak 3x jezdil týden na benál, ale už ani teď beze změny. Nehledě na to jsem v kabině dnes ucítil zápach spáleniny, takže už si fakt nevím rady.
Proto budu rád za každou radu, Díky.
Ford Focus mk2 FL 2.0 lpg 107 kW r. 2009