Ale přez telefón.
Jakým způsobem mě lékaři léčí, ať si mě tak naočkují.

ano, mas pravdu, ze pokud mas byt v karantene, kterou si chces naplno uzit (14 dni), tak se z ni dostanes bez testu ... ja jsem popisoval hypoteticky priklad, kdy se Ti muze Tebou propagovane porusovani karanteny hezky vymstit ... ono obecne plati, ze zakony delame proto, abychom meli pravidla; a definovanych zakonu/pravidel mame cim dal tim vic proto, ze je stale vic lidi, kteri se neridi svym svedomim ale svym egem, ktere je casto ku skode zbytku spolecnostipbjun píše: 06.12.2021 11:08 No nevím, já teda čtu, že pokud půjdeš na test tak končí 7 dní po kontaktu, pokud ne tak 14. Každopádně povinnost jít na test máš pouze pokud máš příznaky... Takže pokud nemám příznaky nemusím jít na test a tím pádem musím dostat karanténu nařízenou zákonnými prostředky. Důkazy zajištěné= nezákonnými prostředky také soud neuznává a dokázat nakažení jiné osoby by nebylo možné jelikož by nebyl pozitivní test.
https://covid.gov.cz/situace/onemocneni ... /karantena
pletes dve veci dohormady:miki21 píše: 06.12.2021 11:19Tak zas tak ošetřené to asi není.ZaQik píše: 06.12.2021 11:01 tohle je osetrene - hygiena Te odkazuje na kontaktovani obvodaka, ktery koukne do evidence nakazenych a lidi v karantene (obcan tam bohuzel sam na sebe nema pristup) a obvodak Ti vystavi neschopenku
Dcera po kontaktu s nakaženým spolužákem kontaktována hygienou. Vyplnila ten jejich dotazník s tím, že má za 5 dní na pcr. Dnes jsem tam s ní jel a v systému není. Po telefonátu svému lékaři, který si musel "vymyslet" příznaky, aby ji mohl do systému dostat pcr udělán. Všem spolužákům přišel kód na test, jen ji ne.
Chápu, že toho mají na hygieně dost, ale pokud mají čas buzerovat po hospodách, tak takhle si ten boj proti corona viru opravdu nepředstavuji.
Pokud by ta pravidla měla nějaký smysl a nemusel je pak rušit soud, tak by je snad i někdo dodržoval.ZaQik píše: 06.12.2021 17:47 --------------------------------------
kdyby vsichni dodrzovali pravidla, nemusela by hygiena "buzerovat po hospodách"![]()
na vojne ses urcite naucil, za mas rozkaz splnit a teprve pak si na nej muzes jit stezovat ... tohle je analogicky stejne: klidne si na pravidla stezuj (treba u soudu), ale dodrzuj je ... sam bys nemel dopredu predjimat, ze soud neco zrusi, a proto to umyslne porusovat - protoze jinak jsi ten nezodpovednej Tymiki21 píše: 06.12.2021 18:59 Pokud by ta pravidla měla nějaký smysl a nemusel je pak rušit soud, tak by je snad i někdo dodržoval.
nas pravni system nestoji na precedentech - moc koukas na televizipbjun píše: 06.12.2021 19:06 soud to řekl jasně a toto je prostě precedens a tím pádem když se na tu nařízenou karanténu vyseru tak u soudu vyhraju já.
ano, nekdo se muze pokusit to dokazat a treba to dokaze ... nespolehal bych na pripad letadla s olympioniky jako na ukazkovy, tam byla snaha vsech o zameteni problemupbjun píše: 06.12.2021 19:06 Pokud by mě chtěli obvinit z úmyslného šíření nakažlivé choroby tak platí presumpce neviny => musí mi dokázat, že jsem někoho nakazil já což defacto nelze -> viz případ olympioniků, tam to taky byla pouze nedokazatelná spekulace.
souhlas, predstavitele hygieny by mely byt potrestani za neplneni svym povinnosti
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Amazon [Bot] a 2 hosti