taky jsem si rikal , proc FF2 kdyz to je na FF1 . ale muze zkusit experimentovat , dam jen priklad , dneska jsem programoval panovi PCM na mondeo SID 206 , po nacteni mi tam ale vyjel smax 1,8TDCI a on mel 2,0tdci , tak rikam ze nevim jestli to pujde , on ze mu rekli ze jo , ze byla levnejsi nez na 2,0TDCI , rikam ok naprogramovano , a nic , signal na klice chybel . tak do schemat , rozbalit kabely , propipat , vse OK , zase do schemat najit rizeni motoru na 1,8tdci , a to ma snimani jen 2 kabely a 2,0tdci ma 3 kabely . tak se ted jel dohadovat s prodejcem jestli mu ji vymeni (CB -praha ) .lucky.jack píše:Na FFI je setrvák za 19500,-. Co dával výše odkaz kiblik tak to je na FFII. Těžko říct jestli to jde zaměnit(osobně si myslím, že ne), to by musel říct někdo kdo to už zkoušel.
DVOUHMOTOVÝ SETRVAČNÍK
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: DVOUHMOTOVÝ SETRVAČNÍK
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
-
- Nováček
to foky.tak na tohle bych nebyl.navíc dnes už vím že experimentovat za účelem úspory peněz je blbost.ale patrně má dost hrachů lítat pha-cb tam a zpět 

FF I kombi 1,8 Tdci 2003,85kw,šedá ghia v kůži,204tis km,5,3/100km
-
- Nováček
novej setrvačním, nové spojkové ložisko, nová lamela a nový snímač otáček.... tak to mam konečně v lati, ale jsem o 20 050 kč lehčí 

Renault Laguna 1.6 16V - zlatý auto...
Ford Focus 1.8 TDCi - taky už zlatý auto, konečně jsem se ho zbavil...
Jedno moudré, lidové pořekadlo praví, že Ford vám udělá radost hned dvakrát: poprvé když si ho koupíte a podruhé když se ho konečně zbavíte....
Ford Focus 1.8 TDCi - taky už zlatý auto, konečně jsem se ho zbavil...
Jedno moudré, lidové pořekadlo praví, že Ford vám udělá radost hned dvakrát: poprvé když si ho koupíte a podruhé když se ho konečně zbavíte....
-
- Nováček
zdravim chalani mna caka ties vymena dvojhmoty tak sa chcem opytat na neake ceny alebo ci niekto nema zanovny doma a mohol ho odoslat na slovensko alebo kto kde ma ake ceny na slovensku je priemerna cena za LUK na tdci 85 kw FOFO mk1 okolo 210 E vopred dik 

-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím, jakým momentem utáhnou setrvačník na 1.8TDCi?
díky
díky
Ford Focus 1.8TDCi 74kW Ghia, r.v.2004, tmavě modrá
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Nikdo neměnil setrvačník sám?čert píše:Zdravím, jakým momentem utáhnou setrvačník na 1.8TDCi?
díky
Ford Focus 1.8TDCi 74kW Ghia, r.v.2004, tmavě modrá
-
- Nováček
Toto som nasiel v TecDocu:čert píše:čert píše:Nikdo neměnil setrvačník sám?
Kód: Vybrat vše
FORD FOCUS (DAW, DBW) 1.8 TDCi
Flywheel
01 stage 35 Nm Use new screws.
02 stage 45°
- raji
- Nováček
Ahoj všichni.
Při vypnutí motoru se ozve takový divný kovový zvuk a auto se jakoby zatřese.
Ted po nějaké době(6 měsíců) se nedaří normálně nastartovat. Většinou start na 3-5x otočení klíčku. Projevuje se to tak ,že startér někdy otočí motorem jakoby o 1-3 otáčky někdy chytne někdy ne. Někdy pak vynechá(startér točí na prázdno), někdy začne točit a kousne se při točení motorem. Pokud to nastane a to ne vždy, při rozjezdu jakoby to v autě poskočilo. Startér vyměněn před rokem za Starline.(Nebyly peníze)(Původní
se rozpad a musel jsem startovat jak u Š120- pomocí kladiva poklepat na starter.)
Sešlápnutá spojka - necítím žádné vibrace
Spojka zabírá až hodně na hoře. ( V porovnání s jinými vozidly které jsem řídil.)
Zařadím jedničku, dvojku, zatáhnu ručku, pouštím spojku a chcípne to.
Je to dvojhmota+ spojka?
Ted po nějaké době(6 měsíců) se nedaří normálně nastartovat. Většinou start na 3-5x otočení klíčku. Projevuje se to tak ,že startér někdy otočí motorem jakoby o 1-3 otáčky někdy chytne někdy ne. Někdy pak vynechá(startér točí na prázdno), někdy začne točit a kousne se při točení motorem. Pokud to nastane a to ne vždy, při rozjezdu jakoby to v autě poskočilo. Startér vyměněn před rokem za Starline.(Nebyly peníze)(Původní
se rozpad a musel jsem startovat jak u Š120- pomocí kladiva poklepat na starter.)
Spojka zabírá až hodně na hoře. ( V porovnání s jinými vozidly které jsem řídil.)
Je to dvojhmota+ spojka?
Ford Focus combi. r.v.7/2004. 1,8TDCI/85Kw, Most
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
-
- Nováček
to: raji
S najväčšou pravdepodobnosťou to bude zotrvačník. Mne sa tiež ozýval kovový zvuk, najskor pri vypínaní motora, a potom aj pri štartovaní. Zohnal som sadu LUK 600004400 a kamoš mi to vymenil, a mám pokoj.
Neviem, ako si teraz na tom so zotrvačníkom, ale mohol by si sa podeliť so skúsenosťami, v čom si mal problém...
raji píše:Ahoj všichni.
Je to dvojhmota+ spojka?
S najväčšou pravdepodobnosťou to bude zotrvačník. Mne sa tiež ozýval kovový zvuk, najskor pri vypínaní motora, a potom aj pri štartovaní. Zohnal som sadu LUK 600004400 a kamoš mi to vymenil, a mám pokoj.
Neviem, ako si teraz na tom so zotrvačníkom, ale mohol by si sa podeliť so skúsenosťami, v čom si mal problém...
Ford Focus 1.8 TDCi, 85kW, combi, svetlá modrá metalíza, 9/2004
- raji
- Nováček
Tak prozatím vyměněn startér (uznaná reklamace), a zatím to startuje. Ale dvojhmota a spojka to má už určitě za sebou (150tis.km) tak sháním někoho levnějšího v Mostě. Zatím 3 nabídky od tří firem práce + materiál (dvojhmota a spojka)
cca 20 000kč.
cca 20 000kč.
Ford Focus combi. r.v.7/2004. 1,8TDCI/85Kw, Most
- Noah
- Junior
Tak po nahle smrti setrvacniku komplet vymena 21500Kč
Setrvacnik,neklepal,jen pri startu tepleho motoru..ale jak kdy zarachotil.No a pri jizde z niceho nic rachot jako .kr..va a bylo dojezdeno .

Ford Focus 1.8 TDCi 2003 combi
Ford Focus 1.5 TDCi MK3.5 2016 Titanium
- enjoy
- Test driver
Komplet se spojkou?
Mně to už dost dlouho poklepává na volnoběh a říkám si, že už to nebudu dlouho provokovat..
Takže teď se vnitřně smiřuju s tou cifrou.
Mně to už dost dlouho poklepává na volnoběh a říkám si, že už to nebudu dlouho provokovat..
Takže teď se vnitřně smiřuju s tou cifrou.
Ford Mondeo MK4 Kombi 2008, 2.0i
Ford Ranger, 2008, 2.5 TDCi
Ford Ranger, 2008, 2.5 TDCi
-
- Nováček
To je docela šílená cifra. Pokud má člověk možnost vyměnit si to sám doma s pomocí kamarádů, tak to vyjde na ani ne 10tis. Měnil jsem sám setrvák a celou spojku a celá sada mě přišla na necelých 9tis od LUKA. Výměna pak za víkend a auto jezdí 

Ford Focus kombi 1,8 TDCi 74kW, r.v. 2003
- Noah
- Junior
Tak ja nevim,sada co mi tam daval stala 19 tisic,2 tisice za praci mi neprijde nic draheho.
Ford Focus 1.8 TDCi 2003 combi